Završilo je pretkolo Croatian Makers lige koje se održavalo od 23. studenog do 15. prosinca. Tema natjecanja u ovoj školskoj godini je tvornica robota. U pretkolu, robot je napravio obilazak tvornice robota te pozdravio svoje prijatelje. Za uspješno ispunjavanje ovog zadatka, natjecatelji su trebali programirati robot da samostalno prati liniju, koristi svjetleće diode, svira melodiju te se uspješno ‘parkira’ na kraju vožnje.

Robotičari mlađe dobne skupine Udruge žena Pretetinec zauzeli su prvo mjesto u regiji. Posebno se možemo pohvaliti s 15 natjecatelja koji su svi ostvarili odlične pojedinačne rezultate. Robotičari od samog početka uče pod palicom mentorice profesorice Mateje Šafarić Novak.

U ovoj će se sezoni održati još 3 online kola Lige. Prvo kolo će se održati u veljači 2022. Robotičari Udruge žena Pretetinec, osim Croatian Makers lige, u 2022. očekuje i sudjelovanje u projektu Generacija Now, koji uz Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) organizira Hrvatski Telekom (HT).

“Svim robotičarima, njihovim obiteljima, članicama Udruge žena Pretetinec i mještanima Općine Nedelišće želimo Sretan Božić i još uspješniju novu 2022. godinu!” – poručuju iz UŽ Pretetinec.

Povratak na naslovnicu…