Općina Nedelišće do akademske godine 2021./2022. imala je aktivne ugovorne obveze za 48 stipendista. Nastavak s preddiplomskog na diplomski studij ove akademske godine ostvarilo je 6 studenata. Kada se tome pribroji 35 novih stipendista, Općina Nedelišće u aktualnoj akademskoj godini stipendira ukupno 89 studenata.

Iz općinskog proračuna za nove će se stipendiste izdvojiti 278.000 kuna, za postojeće studente 396.000 kuna, za one sa preddiplomskog na diplomski 48.000 kuna, odnosno ukupno 722.000 kuna.

U natječaju su se gledala i deficitarna zanimanja na području Međimurske županije, strojarstvo, građevinarstvo, radna terapija, medicina, računarstvo, elektrotehnika, matematika, fizika i informatika nastavnički smjer, anglistika, edukacijska rehabilitacija i psihologija, logopedija, farmacija, rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Na temelju prijava i bodovne liste stipendija prema uspjehu za preddiplomski i integrirani studij dodijeljene su stipendije za 31 studenta, dok je na osnovu bodovne liste stipendija prema uspjehu za diplomski studij dodijeljeno 4 stipendija.

Iznos stipendija kreće se od 800 kn za studij u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske te 1000 kn za studij u inozemstvu za sve aktivne i nove stipendiste, što je povećanje od prošle godine za 200 kuna.

„Svjesni smo činjenice da je došlo do povećanja cijena svega, i time želimo još više pomoći i olakšati studiranje kako našim studentima tako i njihovim roditeljima. U pripremi za iduću godinu je javni poziv za dodjelu jednokratnih pomoći za studente na studiju u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji koji su izostavljeni po pravilniku o stipendiranju studenata. Čestitam svim studentima na dodijeljenim stipendijama i želim Vam puno uspjeha tijekom studiranja, da što prije i što uspješnije diplomirate te Vas pozivam da nam se vratite živjeti u Općinu Nedelišće.“ – načelnik Nikola Novak. (Sara Međumurac)

Povratak na naslovnicu…