Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, vijećnik mr.sc. Franjo Cimerman postavio je pitanje vezano uz izgradnju biciklističke staze na relaciji Nedelišće – Gornji Hrašćan:

“Zadnjih godinu dana u Općini Nedelišće se gradi ili rekonstruira više pješačkih i biciklističkih staza, a čak su već osigurana sredstva za odmarališta za bicikliste u nekim naseljima npr. Gornji Hrašćan i Slakovec. Međutim, nigdje se ne spominje državna cesta Nedelišće – Gornji Hrašćan i biciklistička staza uz nju. Naime, navedena državna cesta je izuzetno prometna jer je značajan međunarodni prometni pravac, a s druge strane na njoj je vrlo intenzivan biciklistički promet jer ponajviše mještani Paraga u značajnoj mjeri biciklima koriste upravo ovu trasu.

Ovaj pravac je nekoliko desetaka puta prometniji, ali i opasniji za bicikliste, od svih drugih pravaca koji su već u nekoj fazi realizacije. Naprosto je apsurdno da se u Gornjem Hrašćanu gradi već odmorište za bicikle, a od Nedelišća do Gornjeg Hrašćana nemamo niti biciklističku stazu.”

Na pitanje je odgovorio načelnik Općine Nedelišće Darko Dania te odgovorio da je ova cesta u ingerenciji države, te da su Hrvatske ceste zadužene za navedenu relaciju. Ali je također rekao da je o navedenoj problematici razgovarao s Josipom Škorićem, predsjednikom uprave HC.

Prije nekoliko dana Hrvatske ceste su objavile Obavijest o nadmetanju za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju državne ceste oznake DC 208 na dionici od graničnog prijelaza Trnovec do Nedelišća. Prema tom projektu, u planu je izgradnja biciklističke staze s obje strane kolnika sve od graničnog prijelaza do Nedelišća. Natječaj je trenutno otvoreni i do 13.11.2018. godine zaprimaju se ponude za izradu projekte dokumentacije.

S obzirom da se tek traže “izvođači” za dokumentaciju, za očekivati je da bi se projekt mogao realizirati u naredne tri godine. (nl)

Povratak na naslovnicu…