Velike količine svježeg stakla na više pozicija oko Osnovne škole Nedelišće, svjedoče da se i ove noći u krugu škole održavao Korona party. Klupice su preokrenute, koševi za smeće razbacani, sve trake za obilježavanje zabrane ulaska potrgane, a na puno mjesta ostalo je razbijeno staklo.

Tragovi partija vide se i u okolnim ulicama, pa je u ulici Matije Gupca (prema objavi na FB grupi “Nedelišćanke i Nedelišćanci”) nanešena šteta na osobnom vozilu, a u Uskoj ulici također ima razbijenih flaša na sredini ceste.

Nekoliko razbijenih punih piva, i napola ostavljena boca dosta skupog viskija, ukazuju da se radi o maloljetnicima koji su organizirano došli na opijanje u većem broju, ali su se precijenili u kapacitetu.

Narušavanje javnog reda i mira vikendom oko škole i nije neka velika novost, ali usred ove epidemiološke situacije kada stručnjaci pozivaju da se uopće ne izlazi iz kuća, niti po danu, ovo je doista teško shvatiti. Kršenje mjera ovdje ne provode samo maloljetnici već i njihovi roditelji koji su ih morali pustiti van. Slučaj je prijavljen SCZON, na daljnje postupanje.

Kada se uzme u obzir nonšalantnost mnogih pojedinaca, talijanski scenarij nam i nije tako daleko. Do jučer, 10 000 mrtvih. (nl)

Povratak na naslovnicu…