Na nedavno održanoj sjednici Županijske skupštine Međimurske županije, tijekom aktualnog sata, polemičnu raspravu izazvao je vijećnik Matija Žugec iz Slakovca, prozvavši župana Međimurske županije Matiju Posavca za financiranje medija i samopromocije iz županijskog proračuna.

Žugec je pri tome pitao: “Matija Posavec je najviše hvaljen župan u Republici Hrvatskoj. Okupio je oko sebe, prenatrpan medijski tim, zaposlenike koji na račun žitelja Međimurske županije imaju samo jedan zadatak, a to je promocija jedne osobe – Matije Posavca. Jasno mi je da morate imati svoj odjel za informiranje, ali zadaća tog odjela je prenositi ljudima stvarnu sliku, a ne prikazivati događaje onako kako to vama odgovara i prilikom svakog događaja stavljati vas u prvi plan. Pitamo se koliko taj tim s nekoliko zaposlenika stoji Županiju, a promovira samo jednog čovjeka ?”
Nadalje je dodao “Za medije je iz proračuna Županije za prošlu godinu izdvojeno 1,4 milijuna kuna. Za utrošena sredstva nije prikazana nikakva specifikacija.”

Na pitanje je odgovorio župan Matija Posavec: “Zadali smo si snažan tempo, puno se radi, u svim segmentima pa tako i u gospodarstvu, činjenicu da sve te informacije plasiramo u javnost i u medije ne smatram lošom, već težimo jednoj novoj razini transparentnosti, jer da to ne radimo, rekli biste na ništa ne radimo. Toliko smo daleko išli u informacijama prema javnosti da Vi možete cijeli moj raspored vidjeti na našim internetskim stranicama.”

Župan u svojem odgovoru nije precizirao koji su to mediji koji se financiraju iz županijskog proračuna, niti kakva je priroda ugovornog odnosa županije i pojedinih medija. Stoga je vijećnik Žugec, nezadovoljan dobivenim odgovorom zatražio specifikaciju plaćenih medijskih natpisa po vrstama i medijima.

.