Prije mjesec dana, javio nam se čitatelj iz Dunjkovca, te se požalio da je asfaltirano igralište kod objekta NK Međimurca puno razbijenog stakla. Na navedenom asfaltiranom igralištu djeca svakodnevno igraju nogomet, ili sve voze rolama i biciklima. Međutim, na igralištu se skupila tolika količina razbijenog stakla da je ono postalo preopasno za djecu.

Tada smo čitatelja uputili na komunalnog redara i nismo to javno objavili. Potaknuti novim pozivima građana, ponovno smo kontaktirali ovog čitatelja te saznali da je isti obavijestio komunalno redarstvo Općine Nedelišće, ali se ništa nije poduzelo po tom problemu, odnosno, razbijeno staklo je i dalje bilo na igralištu. U okviru akcije “Više cvijeća, manje smeća” igralište su očistile udruge žena Dunjkovec i Pretetinec.

Prije dva dana javila nam se čitateljica iz Nedelišća koja nam je poslala slike “ostataka fešte” i opet razbijenog stakla kod SRC Trate. Upravo na tom igralištu, u subotu su svoj trening na otvorenom odradile Mažoretkinje Nedelišća. Slika koja ih je dočekala, ali i opasnost od razbijenog stakla, u suprotnosti su sa namjenom sportsko-rekreacijskog centra.

Jučer nam se javio treći čitatelj, te se požalio na buku kod vatrogasnog doma u centru Nedelišća. Naime, u domu DVD Nedelišće već godinama se održavaju različite proslave, ali je česta praksa da se iste održavaju uz otvorena vrata i otvorene prozore, pa svi stanovnici u krugu stotinjak metara oko vatrogasnog doma ne mogu spavati veći dio noći. Na ovaj problem je više puta upozorena i Općina, i DVD Nedelišće, i Policijska uprava, ali problem je godinama neriješen. (nl)

Povratak na naslovnicu…

 

GDPR računalni program za usklađivanje

Računalni program na hrvatskom jeziku za jednostavno i brzo usklađenje s GDPR-om