Udruga mažoretkinja Nedelišća je prva udruga s područja Općine Nedelišće koja provodi projekt financiran sredstvima Europske unije. Riječ je o projektu pod nazivom “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!” koji su zajednički osmislile trenerice Mažoretkinja Nedelišća. Projekt je financiran iz programa Europske snage solidarnosti Agencije za mobilnost i programe EU te su odobrena ukupna zatražena bespovratna sredstva.

Projekt će trajati godinu dana, počevši od 1.1.2022., a namijenjen je svim mladima od 4 do 25 godina s područja Općine Nedelišće, ali i šire. Projekt obuhvaća niz različitih aktivnosti, s naglaskom na provođenje više tipova radionica, a sve s ciljem aktivacije djece i mladih u lokalnoj zajednici i poticaja za bavljenje fizičkom aktivnošću. Projektom će se u sljedećih 12 mjeseci provoditi niz besplatnih plesnih, edukativnih, kreativnih i sportskih radionica namijenjenih djeci i mladima.

Radionice će biti prilagođene dobnom uzrastu djece i mladih za koji su namijenjene te različitim skupinama mladih – od onih koji se žele fizički aktivirati i okušati u pojedinim oblicima fizičke aktivnosti, mladih koji su treneri ili asistenti u vlastitim plesnim ili sportskim klubovima pa do onih koji se žele okušati u volontiranju i pomaganju svojoj lokalnoj zajednici.

Sve radionice će biti otvorenog tipa na koje će se zainteresirani mladi moći prijaviti putem online prijavnih obrazaca ili e-mailom po objavi poziva za svaku pojedinu radionicu. Broj sudionika i uvjeti za održavanje radionica će biti definirani sukladno važećim epidemiološkim mjerama. Radionice će voditi licencirane trenerice Mažoretkinja Nedelišća te vanjski suradnici koji će svoje stručno znanje prenositi sudionicima. Za sve sudionike osigurani su promotivni materijali, a po završetku projekta svi će sudionici dobiti slikovnicu pod nazivom projekta “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!”

S ciljem lakše komunikacije, osiguravanja vidljivosti projekta i redovitog izvještavanja s održanih radionica i ostalih aktivnosti, otvoreni su profili na društvenim mrežama – Instagram profil pod nazivom “5_6_7_8_plesi” i Facebook stranica “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni”.

Mažoretkinje Nedelišća pozivaju sve mještane od 4 do 25 god da prate objave u medijima i na društvenim mrežama te pozive za radionice kako bi osigurali svoje mjesto na željenoj radionici i na taj način postali sudionici projekta kojim se djecu i mlade nastoji aktivno uključiti u društveni život zajednice!

Prve radionice će se održati već ovaj vikend, 15.1.2022. (subota) od 10:00-15:30 sati (1. radionica za djecu od 8 do 11 godina u terminu 10:00-12:30h i 2. radionica za djecu i mlade starije od 12 godina u terminu 12:30-15:30h). Upute za prijave se nalaze na društvenim mrežama projekta, a prijave za prve radionice se primaju do četvrtka, 13.1.2022. Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na radionice i postanu dio projekta “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!”. (Ivana Hajdinjak)

Povratak na naslovnicu…