Iz Nogometnog kluba Nedelišće primili smo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Nogometni klub Nedelišće objavljuje demantij vezano uz članak autora g. Ivice Jurgeca koji je u kolumni pod naslovom “Čačkalica” objavljen 13.02.2020. na internet portalu www.medjimurjepress.net. Ne ulazimo u novinarsku slobodu izražavanja, stavove i procjene, ali reagiramo na laži i u vezi s tim osjetili smo potrebu objaviti demantij.

Prije svega, ne možemo niti želimo osporiti činjenicu da seniorska momčad u zimskom periodu u večernjim satima treninge održava u dvorištu MESAP-a pod svjetlima reflektora, kao i to da na Sportsko-rekreacijskom centru Trate zasad nisu postavljeni reflektori.

Neugodno smo iznenađeni što se ime kluba dovodi u političke konotacije i iznimno razočarani što nas se koristi u nečije predizborne igrice. U čl. 9. Statuta kluba jasno stoji da je klub neutralan po pitanjima politike i vjere, i tog članka se striktno i pridržavamo.

Iz kolumne se može iščitati kako su se igrači autoru tih redaka “pojadali” o slabim uvjetima treniranja, no i igrači i trener u potpunosti opovrgavaju da ih je bilo tko išta pitao u vezi toga te su također ostali zatečeni što su prozvani u spomenutom članku i ograđuju se od navodnih izjava.

Suradnja s Općinom Nedelišće je na korektnom nivou, vodstvo kluba upoznato je s projektima izgradnje reflektora i novog pomoćnog igrališta, te ne postoje nikakvi problemi u odnosu Općina – Klub kako se pokušava potencirati u članku.

Nijedan pojedinac, bio član kluba ili ne, ne može si uzeti za pravo komentirati takvu tematiku u ime kluba. Također, upućujemo zamolbu svim predstavnicima medijima da ime našeg kluba ne koriste u nikakve političke svrhe, samo i isključivo u sportske.

Nastojimo s medijima biti otvoreni za sva sportska pitanja i sve što tražimo su objektivni izvještaji, ali ovakve plaćene članke nećemo tolerirati i dopuštati da se o klubu pišu iskrivljene činjenice od kojih pojedinci ili interesne skupine imaju koristi.

Uprava NK Nedelišće

(fotografija: Arhiva Nedelist)

Povratak na naslovnicu…