Novogodišnja parada u Rimu održava se već dugi niz godina s ciljem proslave glazbe i kulture u samom centru “vječnog grada” Rima. Ove godine na ovoj međunarodnoj paradi nastupile su i Mažoretkinje Nedelišća kao jedine predstavnice Hrvatske.

Više od 30 grupa iz cijele Europe i SAD-a startalo je prvog siječnja u popodnevnim satima s prekrasnog trga Piazza del Popolo i prodefiliralo samim strogim centrom grada Rima.

Mažoretkinjama Nedelišća je ovo još jedna u nizu međunarodnih turneja koja će im ostati u lijepom sjećanju zbog posebne kulise rimskih ulica kojima su plesale te mnoštva turista kojima su predstavile Hrvatsku. Osim sudjelovanja na paradi, uz bok brojnih američkih orkestara koje imamo prilike gledati samo na filmovima, mažoretkinje su u Rimu boravile četiri dana pa su imale priliku upoznati najznačajnije rimske znamenitosti. Organizacija cijelog putovanja realizirana je uz pomoć Mažoret saveza Hrvatske, kao i smještaj u Domu hrvatskih hodočasnika u Rimu gdje su bile smještene uz odlično gostoprimstvo.

Ovo međunarodno putovanje uvertira je godini u kojoj će Mažoretkinje Nedelišća proslaviti 20 godina postojanja. (vr)

Povratak na naslovnicu…