U subotu, 18. siječnja 2020., održati će se 7. Vincekovo kod Kermana u organizaciji Turističke zajednice općine Nedelišće, Teniskog kluba Nedelišće, Vinske kuće Kerman i Udruge Maxenca Macinec. U 9:00 sati zakazano je okupljanje i preuzimanje bonova za hranu i piće kod društvenog doma u Macincu, a u 9:30 sati se pješice kreće prema 11 kilometara udaljenom Svetom Urbanu i Vinskoj kući Kerman. Članovi Udruge Maxenca Macinec poželjeti će dobrodošlicu svim sudionicima/pješacima i pripremiti im kuhano vino, kolače i slanine na kruhu.

Pauza na pohodu će biti u Badličanu kod nogometnog igrališta, a nakon sat i pol laganog hoda sudionici će stići do cilja u Svetom Urbanu gdje će nakon kratkog odmora biti upriličena ceremonija u vinogradu.

U vinskoj kući Kerman pripremljen je kulturno zabavni program KUU Seljačka sloga i glazbeni nastup Srećka Krištofića. Gastronomski dio obuhvatit će kobasice, vinski gulaš, langoši, vino, kuhano vino,…

Nakon provedenog programa u 15:00 sati autobus će doći do Vinske kuće Kerman i voziti ljude do Macinca i po potrebi se vratiti opet u 17:00 sati do Vinske kuće Kerman i voziti drugu skupinu ljudi natrag u Macinec.

(Sportski park Trate, foto: TZ Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…