U petak 15. prosinca 2017. održana je Godišnja skupština udruge za očuvanje kulturne baštine „Međimurska gruda“ iz Dunjkovca. S obzirom da je od osnutka udruge prošlo četiri godine skupština je ujedno bila i izborna.

Na samom početku iznesena su izvješća o radu u protekloj godini. Izvješće Upravnog odbora podnio je tajnik udruge Tihomir Štefulj, a izvješće Nadzornog odbora njegov član Stjepan Pertlik. Predsjednik udruge Franjo Soldat osvrnuo se na protekle četiri godine odnosno na period od osnutka pa do danas. Također je podnio Financijsko izvješće za 2017. godinu te je iznio Financijski plan i Plan rada za 2018. godinu. Nakon što su prihvaćena podnijeta izvješća pristupilo se izbornom dijelu.

Predsjednik „Međimurska grude“ će i u narednom mandatu biti Franjo Soldat dok će dopredsjednik biti Ivan Sever. Dužnost tajnika i dalje će obnašati Tihomir Štefulj. Novi blagajnik je Emil Mesarić. Uz njih, u Upravnom odboru su Biserka Ganzer, Josip Kovačić i Smiljan Pozvek. U Nadzornom odboru su uz predsjednika Ivana Ganzera, Dušanka Krizman i Davor Trbović.

Skupštini su prisustvovali zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun, predsjednik VMO-a Dunjkovec Anđelko Kraljić te predstavnici dunjkovskih udruga. G. Soldat svima je zahvalio na dosadašnjoj suradnji te izrazio želju da takva ostane i ubuduće. (mg)

Povratak na naslovnicu…