Povodom obilježavanja Dana Međimurske županije te Spomendana pogibije Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog u ponedjeljak, 29. travnja održana je središnja svečanost, sjednica Skupštine Međimurske županije u čakovečkom Centru za kulturu. Tom prigodom dodijeljene su i povelje Međimurske županije te najviša županijska priznanja – Nagrade „Zrinski“. Među dobitnicima Nagrade “Zrinski” je i Josip Ceilinger iz Nedelišća, koji je nagradu primio za izvanredna postignuća u zaštiti prirode i okoliša te promicanje potrebe zaštite okoliša među građanima. On se, zajedno s predsjednicom Udruge građana Gardruža Gardinovec Marijom Prekupec obratio nazočnima u ime dobtnika te zahvalio na priznanjima.

Uz njega, Nagradu “Zrinski” dobili su Poljoprivredno gospodarstvo „Srpak“, odnosno Đuro Srpak za uzornu organizaciju poljoprivredne proizvodnje po primjeni agrotehničkih mjera i uvođenju suvremenih tehnologija u strateškoj proizvodnji hrane, Tamburaški sastav KUD-a Belica za objavljena i prikazana umjetnička ostvarenja na području glazbe i promicanju kulturne baštine ispred kojeg je nagradu preuzeo voditelj TS-a Božo Premuš, Županijska liga protiv raka Čakovec povodom 20. godina djelovanja u području zdravstva te za značajan doprinos i rad na otkrivanju i otklanjaju uzroka oboljenja odnosno sprečavanju i suzbijanju bolesti te postignute rezultate u liječenju i rehabilitaciji oboljelih ispred koje je nagradu preuzeo predsjednik Hussein Saghir te Petar Sabol Sharpeye za postignute izvanredne rezultate u fotografskoj djelatnosti i promociji Međimurja i njegovih prirodnih ljepota.

U znak priznanja i zahvalnosti za izuzetan stvaralački i znanstveni rad na području kajkavske književnosti vezane uz prostor sjeverozapadne Hrvatske i kajkavskog narječja povelja je dodijeljena mr.sc. Ivanu Zvonaru iz Varaždina, za nesebičan društveni angažman i osobni doprinos kulturno-umjetničkom amaterizmu, čuvanje kulturne baštine i prenošenje umjetničkog izraza na mlađe naraštaje Štefaniji Jambrošić iz Gornjeg Kraljevca, za nesebičan društveni angažman u sportu, postignute rezultate u stručnom i pedagoškom djelovanju te podizanju sportske kulture građana Franji Patafti iz Mihovljana, za zapažene rezultate u provedbi zdravstvenog odgoja i podizanja zdravstvene kulture građana te za dugogodišnju skrb i rad s liječenim alkoholičarima koji se okupljaju u Klubu „Povratak“ Mursko Središće povelja je dodijeljena dr.med. Biserki Goričanec iz Murskog Središća, za zapažene rezultate na fotografskom dokumentiranju kulturne i povijesne baštine te društvenih događaja Međimurske županije Dubravku Lesaru iz Čakovca, za promicanje obrtništva u Međimurju te za osobni doprinos i nesebičan društveni angažman u kulturno-umjetničkom amaterizmu Franji Patafti iz Strahoninca, za promicanje obrtništva i doprinos razvoju gospodarstva Zdravku Kolaru iz Strahoninca te za nesebičan društveni rad i doprinos u kulturnom amaterizmu, za djelovanje na području unaprjeđenja zdravlja i rekreacije djece i starijih osoba te aktivnostima vezanim uz pitanja očuvanja prirode i zaštite okoliša Udruzi građana Gardruža iz Gradinovca u čije je ime nagradu preuzela predsjednica Marija Prekupec

(izvor: Međimurska Županija)

Povratak na naslovnicu…