Prošlog petka je u večernjim satima održana peta po redu Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća. Školska dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a gledatelji su mogli uživati u pravoj plesnoj i glazbenoj čaroliji koju je pripremilo 130 nasmijanih mažoretkinja te njihovi gosti – Puhački orkestar Općine Nedelišće i Godba na pihala Središče ob Dravi. Svojim veselim nastupima mažoretkinje su nastojale na prisutnu publiku prenijeti blagdanski duh i dobro raspoloženje.

Na samom početku prikazana je retrospektiva svih nastupa, putovanja i natjecanja s kojima se Mažoretkinje Nedelišća mogu pohvaliti u samo jednoj godini kroz film pod nazivom „Naša 2019.“. Nakon zanimljivog postrojavanja svih mažoretkinja, predstavile su se one najmlađe i najslađe – mažoret vrtić koji trenira Ida Topolnjak te dječji sastav čija je trenerica Petra Mesarić.

S obzirom da je najstariji, seniorski sastav, ujedno i najaktivniji sastav Udruge, svake se godine dodjeljuje nagrada i priznanje najuzornijoj mažoretkinji, a koja je ove godine pripala Dori Toplek. Isto tako, priznanja su dodijeljena mažoretkinjama koje su u Mažoretkinjama Nedelišća veliki dio svog života – punih 5, 10 i 15 godina.

Nakon podjele nagrada nastavlja se glazbeno-plesni program u kojem se seniorski sastav, koji vodi Vedrana Radmanić, dva puta tijekom večeri predstavlja u pratnji gostujućih puhačkih orkestara. Uz to se predstavljaju mlađe kadetkinje koje treniraju pod vodstvom Blanke Šipek, starije kadetkinje čija je trenerica Kristina Bacinger te juniorke, koje trenira Lucija Novak.

Kao i svake godine, Udruga se oprašta od dugogodišnjih seniorki koje su dio Mažoretkinja Nedelišća od malih nogu te koje su kroz svoje odrastanje bile prave promotorice Općine Nedelišće. Stoga su se mažoretkinje kratkim oproštajnim videima oprostile od Aleksandre Toplek, Jane Srnec, Ivone Galić i Barbare Delost.

Kako ni jedna Plesna čarolija ne može proći bez točke iznenađenja, ove godine su bile čak dvije. Prvo su se u božićnom duu predstavile kadetkinje Nika Podvezanec i Anja Šnajcer, a nakon njih su na pozornicu došli Djedice i Bake Mrazice koji su dobro nasmijali publiku.

Mažoretkinje Nedelišća su svojim blagdanskim programom koji je vodila trenerica Ivana Hajdinjak svim mještanima zaželjele sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu koja je za njih započela radno. Naime, seniorski sastav je već nakon dva dana otputovao u Rim gdje su nastupale na novogodišnjoj paradi u centru grada.

Povratak na naslovnicu…