Prema pisanju portala Medjimurski.hr, dosadašnji dugogodišnji predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, samostalno je podnio ostavu.

Sve je bilo odlično pripremljeno za smijenu Mate Kljajića, predsjednika Međimurskog nogometnog saveza i predsjednika Izvršnog odbora MNS. Trebalo se to dogoditi danas, u petak, 17. rujna, u 18 sati na Izvanrednoj Skupštini Međimurskog nogometnog saveza, koja je održana u restoranu Auto stop u Čakovcu, ali ih je Kljajić preduhitrio. Sam je dao ostavku!

Ukratko, izvanredni skup sazvan je na traženje 43 delegata da se izglasa nepovjerenje predsjedniku Kljajiću i članovima Izvršnog odbora. I dok je još na početku sjednice Mato Kljajić vjerovao da će ostati na toj funkciji i da “druga strana” neće imati dovoljan broj glasova, smijeh mu je nestao s lica onog trenutka kad je Komisija za verifikaciju podnijela izvješće. Nazočan je bio 71 zastupnik sa pravovaljanih 242 glasa, ali je verificirala i dvadesetak novih zastupnika klubova, koji su “preko noći”, kako je to rekao Kljajić, zamijenili stare članove, lojalne njemu.

Onda je na red došlo izglasavanje dnevnog reda, kojeg je predložila “druga strana”, ali je Nenad Novak iz Gornjeg Mihaljevca zatražio njegovu dopunu: da se imenuje v.d. predsjednika i da se ide u izmjenu Statuta da jedna član ima jedan glas.

To dosadašnji predsjednik nije dozvolio i nastalo je koškanje, podbadanje, dobacivanje, traženje dopuna, javio se i pravnik… Onda je Mato Kljajić ipak dao na glasanje prvotni dnevni red koji je još na prošloj sjednici predložila “druga strana”, ali on nije izglasan. U tom trenutku, Kljajić je konstatirao da dnevni red nije prihvaćen, prekinuo je sjednicu i podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika. To je sve pomalo iznenadilo, a oni s Matine strane digli se i napustili skupštinu. Mati su još malo dobacivali s “druge strane”, a onda je i on otišao.

I tada je stvar u svoje ruke uzeo pravnik Dragutin Katalenić, koji je, kao najstariji član radnog predsjedništva nastavio voditi skupštinu. Za v.d. predsjednika Međimurskog nogometnog saveza izabran je Mišel Ganzer (Dunjkovec-Pretetinec), a u roku od 45 dana trebalo bi donijeti izmjene Statuta, koje Skupštini predlaže Izvršni odbor, a koji je sada isto smijenjen.

Jedina svjetla točka u svemu tome bio je veteran Stjepan Križarić, koji je u sveopćoj galami našao snage da se Mati Kljajiću, prije nego što je otišao, zahvali na svemu što je napravio za međimurski nogomet proteklih 20 godina te ga pozvao da pomaže i dalje i bude čvrsta veza između Međimurskog nogometnog saveza i Hrvatskog nogometnog saveza – piše Medjimurski.hr.

Povratak na naslovnicu…