Općinsko vijeće Općine Nedelišće zasjedalo je prije mjesec dana na sjednici 30. lipnja 2020. te je tom prilikom načelnik Darko Dania potaknuo raspravu oko otvaranja kockarnice u Nedelišću.

Nastavno na tu temu, vijećnik Ivan Klekar rekao je kako cijeni načelnikov izraz nezadovoljstvo otvaranjem kockarnice, te uputio prijedlog: “Predlažem da uz kockarnicu, tu tvornicu nesreće, napravimo pješačku zonu. Bilo bi dobro da se uz prostor parkirališta oformi zona u koju vozači automobila neće moći stati sa strane kao što sada staju.”

Ova inicijativa je urodila plodom, te je upravo danas, započelo postavljanje elastičnih stupića na toj lokaciji, također kao i na lokaciji kod restorana Martin.

Od Općine Nedelišće dobili smo preciznije službene informacije:

“Radi zaštite prometovanja biciklista i pješaka koji prometuju na dionici DC 208 – ulica Martina Viljevca, pristupilo se postavi zapreka u obliku elastičnih stupića ispred “opskrbnog centra” u broju od 40 kom. Vrijednost postave fleksibilnih stupića je 19 250,00 kn. Stupići se postavljaju izvan zone odvijanja prometa, maksimalno prema regulacionoj liniji privatne parcele k.č. 1346/2, min 0,75 m od ruba prometne trake u pravcu dužine 55 m. Visina stupića je 75 cm, promjer 80 mm, naranđaste boje.

Stupići se postavljaju po odobrenju/suglasnosti Hrvatskih cesta. Također, postavlja se i 16 kom stupića uz državnu cestu DC 3 u Čakovečkoj ulici, vrijednosti 7 700,00 kn.”

Povratak na naslovnicu…