Danas u srijedu 05.08.2020. obilježena je 25. godišnjica VRO „Oluja“, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u Goričanu. Proslava je započela sa sv. misu u župnoj crkvi sv. Leonarda koju je predvodio župnik vlč. Josip Drvoderić. Nakon svete mise slijedilo je okupljanje pred domom kulture Goričan gdje su se okupili branitelji iz Goričana i branitelji iz cijelog Međimurja. Time je ovo okupljanje postalo centralno obilježavanje 25. godišnjice VRO „Oluja“ u Međimurskoj županiji.

Uz intonaciju hrvatske himne „Lijepa naša“ puhačkog orkestra Goričan, minutom šutnje odala se počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima. Svečanosti je nazočila i postrojba garde Zrinskih. Uz obilježja i zastave ratnih postrojbi i obilježja Udruga nazočnima se obratio predsjednik UDVDR (Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske) podružnice Međimurske županije, ogranak Goričan Mario Harmicar, predsjednik općinskog vijeća Stjepan Ribarić i u duhovnoj obnovi župnik vlč. Josip Drvoderić.

O detaljima same akcije VRO „Oluja“ kronologiju događaja i aktivnosti same akcije detaljno je iznio predsjednik Kluba ratnih veterana 54. pješačke samostalne bojne Goričan Mladen Magdalenić, koji je ujedno bio i pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi.

Nakon toga uslijedilo je druženje svih branitelja međimurske županije i gostiju u zajedničkom lovačkom domu Goričana i Donjeg Kraljevca, gdje se ujedno zahvalilo svim sponzorima i svima koji su sudjelovali u organizaciji.

Ovo druženje je također i inicijativa da se takva druženja koja okupljaju branitelje iz svih dijelova Međimurske županije tradicionalne nastave. (ik)

Povratak na naslovnicu…