Najdugovječnija i najveća manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće – „DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE“ opet otvara svoja vrata u subotu, 8. listopada 2022. godine u sajamskoj dvorani MESAP Nedelišće s početkom u 10,00 sati.

Već 18 godina manifestacija je domaćin brojnim pletiljama, pojedincima i čuvarima tradicije i ručnih radova. Mnogobrojne udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i domaće radinosti uvijek s ponosom predstavljaju svoje najbolje proizvode, a plodovi jeseni, kao nit vodilja, proteže se kroz sve izložbene štandove. Posebnu notu manifestaciji daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima koje možete pronaći na štandovima svih udruga s područja općine Nedelišće.

Svečano otvorenje manifestacije zakazano je u 10,00 sati uz blagoslov pripremljene hrane i jesenskih plodova kao zahvala na svim plodovima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

Sve do 16,00 sati očekuje vas bogat kulturno-umjetnički program, izložbeno – prodajni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, radionica pletenja cekara za velike, radionica izrade peciva i kruha za djecu, izložba oldtimer vozila, izložba gljiva, prodaja langoša u humanitarne svrhe, brojne degustacije, te bograč i besplatne pržene ribice.

“Pozivamo sve zaljubljenike u kulturnu baštinu i tradiciju međimurskog kraja da dođu i dožive jesen u Nedelišću uz ugodnu atmosferu, druženje i zabavu!” – poručuju iz Turističke zajednice Općine Nedelišće. (tz)

Povratak na naslovnicu…