Od 1971. godine kada je održana 1. smotra Međimurske popevke pa do danas za Smotru je prijavljeno više od 2500 popijevki, a na Smotrama izvedeno ih je više od 800. Za ovogodišnju Smotru prijavljene su ukupno 102 popijevke koje su izvedene na Predmotrama u Donjem Kraljevcu, Štrigovi, Murakersturu R. Mađarska te na Dječjoj smotri Međimurske popevke u Sv. Martinu na Muri.

Stručna komisija izabrala je za ovogodišnju smotru Međimurske popevke u Nedelišću 22. popijevke, koje će izvesti više od 220 izvođača iz cijelog Međimurja te pomurski Hrvati iz R. Mađarske.

Unazad nekoliko godina uz domaće izvođače međimurskih popijevki na Smotri u Nedelišću imamo i gosta Smotre. Ove godine to je pjevač Ervin Baučić zaposlen u kazalištu Komedija čija su posebna strast mjuzikli. Želja organizatora je da nam prikaže kako renomirani hrvatski pjevači izvode izvorne međimurske popijevke i na taj način je prenose diljem Lijepe naše. Ervinu će to biti kao rođenom Omišanu (postojbini klapske pjesme) biti poseban izazov.

Ovogodišnja 34. smotra „Međimurske popevke Nedelišće 2018.“ održat će se 2.6.2018. godine s početkom u 19:00 sati u SGC ATON.

Ulaz je slobodan! (tzn)

Povratak na naslovnicu…

 

GDPR računalni program za usklađivanje

Računalni program na hrvatskom jeziku za jednostavno i brzo usklađenje s GDPR-om