Međimurske vode d.o.o. izdale su obavijest za sve korisnike vezano uz očitanja vodomjera i utvrđivanje potrošnje u vrijeme pandemije. Obavijest prenosimo u cijelosti:

Obavještavamo cijenjene korisnike vodnih usluga da zbog nastupa okolnosti pandemije virusa COVID-19, Međimurske vode d.o.o. do daljnjeg neće provoditi redovno očitanje vodomjera, a sukladno mjerama prevencije širenja koronavirusa.

Stoga su računi za vodne usluge za ožujak 2020. za one potrošače kojima zbog nastupa COVID-19 mjera nismo stigli izvršiti očitanje vodomjera, izdani u visini procjene stanja vodomjera temeljem prosječne potrošnje. Na svakom računu korisnicima je navedeno da li je očitano stanje ili je račun izdan temeljem procjene stanja vodomjera.

Na isti način će se vodne usluge obračunavati i u narednim mjesecima, sve dok se novonastala situacija ne normalizira.

Korisnici koji žele da im se vodna usluga obračuna na temelju očitanog stanja vodomjera mogu sami očitati stanje vodomjera te prijaviti putem obrasca objavljenog na https://medjimurske-vode.hr/dostava-ocitanja ili putem telefona na brojeve 040/373-700, 040/373-732 i 040/373-733 tijekom radnog vremena od 7:00 do 15:00 sati.
Osobnim dolaskom nije moguće prijaviti stanje vodomjera, jer kako smo već obavijestili u obavijesti od 23.03.2020., Odnosi s korisnicima do daljnjeg ne primaju stranke.

S obzirom da se neko vrijeme vodomjeri neće redovito čitati, korisnike savjetujemo da povremeno provjeravaju ispravnost svojih internih vodovodnih instalacija kako bi na vrijeme uočili eventualne gubitke vode uzrokovane kvarom na dijelu instalacija iza glavnog vodomjera. Provjeriti ih mogu na jednostavan način zatvaranjem svih izljevnih mjesta te praćenjem vodomjera. Ukoliko vodomjer bilježi potrošnju, znak je to kvara na korisnikovoj internoj vodovodnoj instalaciji. Više o korisnim savjetima potrošačima na https://medjimurske-vode.hr/savjeti-potrosacima-i-prijava-kvarova

Nadalje, zatezne kamate neće se obračunavati na nepravodobno plaćene račune za vodne usluge počevši od izdanih računa za veljaču 2020. te na račune za ostale usluge izdane u razdoblju od 1. ožujka 2020. godine, sve do opoziva mjera prevencije širenja koronavirusa.

Za vrijeme trajanja spomenutih mjera zaštite od koronavirusa neće se provoditi nove obustave isporuke vodnih usluga zbog nepodmirenja računa. (mv)

Povratak na naslovnicu…