Ovih dana stanovnici Općine Nedelišće dobili su dopis iz Čakoma, vezano uz nove uvjete poslovanja. Budući da je u dopisu, ali i medijima pisalo da će se odvoz otpada i dalje na području općine odvijati praznicima i blagdanima (iako su nam iz Općine najavili da tih dana odvoza neće biti) potražili smo odgovor u samom Čakomu.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti: ”

Dopis koji korisnici dobivaju je sistemski ispis iz srpnja ove godine koji je popratni dopis uz Izjave o načinu korištenja javne usluge na području Općine Nedelišće i neaktualnog je sadržaja glede pružanja predmetne usluge praznicima i blagdanima, obzirom na ranije navedeni zahtjev Načelnika Općine Nedelišće.

Kako ne bi nastali troškovi vezani za novi ispis i pakiranje Izjava o načinu korištenja javne usluge, s Načelnikom Općine Nedelišće je dogovoreno da se naknadnim dopisom aktualizira informacija o radu praznicima i blagdanima. Naime, od 01. studenog 2018. godine u Općini Nedelišće će započeti režim svakotjednog odvoza otpada. Obzirom da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do sada nije nabavio spremnike – kante za posebno prikupljanje biorazgradivog komunalnog otpada, GKP ČAKOM d.o.o. će privremeno pružati uslugu prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada u tjednima kada bi isti trebao prikupljati putem spremnika – kanti, putem vreća. Zbog navedenog, svaki korisnik će u drugoj polovici listopada dobiti paket od 10 komada vreća za prikupljanje biorazgradivog komunalnog otpad. Uz podjelu paketa od 10 komada vreća, svakom korisniku će biti dostavljena obavijest o načinu prikupljanja otpada nakon 01. studenog 2018. godine zajedno sa informacijom o prikupljanju otpada na praznike i blagdane (subotom prije, odnosno poslije praznika). Tom obaviješću će se aktualizirati informacija o prikupljanju otpada praznicima i blagdanima na području Općine Nedelišće. Također, GKP ČAKOM d.o.o. priprema za korisnike obavijesti – informacije o postupanju s otpadom koje će obuhvaćati i raspored prikupljanja otpada tijekom 2019. godine. S obzirom na stav Načelnika Općine Nedelišće već sada je razvidno da tijekom 2019. godine, GKP ČAKOM d.o.o. neće prikupljati otpad na području Općine Nedelišće praznicima i blagdanima.

Isprika svim Vašim čitateljima i korisnicima s područja Općine Nedelišće za trenutno zbunjujuće informacije i napomena da 08. listopad 2018. godine (koji je prvi nadolazeći praznik) prema aktualnom rasporedu nema odvoza otpada na području Općine Nedelišće.

S poštovanjem,

Snježana Tkalčec Avirović, mag.iur.

Direktor GKP ČAKOM d.o.o.”

(nl)

Povratak na naslovnicu…