U ponedjeljak 22. listopada 2018. godine u Dubrovniku je, u organizacije Hrvatske udruge poslodavaca održan međunarodni znanstveni skup pod nazivom “Održivost – budućnost poslovanja”. Na skupu su, pored predstavnika Vlade Republike Hrvatske, odnosno naših ministara iz resora gospodarstva, obrazovanja i zaštite okoliša i energetike (Darko Horvat, Blaženka Divljak, Tomislav Čorić) te drugih državnih institucija, sudjelovali i gosti iz Ujedinjenih Naroda, predstavnici Global Compact mreža iz Europe, Sjeverne Amerike i Bliskog istoka, redom institucija ključnih za održivi razvoj u Republici Hrvatskoj, Europi i u svijetu.

Od predstavnika međimurskih gospodarstvenika, na konferenciji su bili nazočni, vlasnik tvrtke “Tehnix” Đuro Horvat iz Donjeg Kraljevca i vlasnik “Knjigovodstva Cimerman” Franjo Cimerman iz Nedelišća. Đuro Horvat sudjelovao je s vrlo zapaženim izlaganjem u panel diskusiji o održivom poslovanju, dobrim praksama i inovativnim rješenjima poslovnog sektora za zaštitu okoliša, te o važnoj ulozi investicija u postizanju održivog rasta i razvoja cjelokupnog gospodarstva.

Vlasnik “Knjigovodstva Cimerman”, zajedno s Đurom Horvatom sastao se u odvojenom razgovoru s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta i izaslanikom premijera, Darkom Horvatom i s Davorom Majetićem, direktorom Hrvatske udruge poslodavaca o reperkusijama ove problematike na hrvatski mikroprostor, na prostor Međimurske županije, međimurskih lokalnih jedinica, osobito grada Preloga i općine Nedelišće.  (nl)


Izlaganje ministra Darka Horvata na temu “Održivost – budućnost poslovanja”


Sudionici u panel diskusiji o održivom razvoju (drugi slijeva gosp. Đuro Horvat)

Povratak na naslovnicu…