S početkom ove godine, Općina Nedelišće je uvela veliku novinu za male poduzetnike. Prema odluci Općinskog vijeća, svi mali poduzetnici ili obrtnici koji zapošljavaju do 3 zaposlenika mogu biti oslobođeni plaćanja komunalne naknade.

Za ostvarenje ovog prava potrebno je poslati zahtjev prema Općini Nedelišće, te uz isti svake godine dostavljati dokaz o poslovanju i broju zaposlenih. Za oslobođenje plaćanja dobiva se rješenje koje vrijedi godinu dana, pa se postupak ponavlja svake iduće godine.

O potrebi poreznog i parafiskalnog rasterećenja gospodarstvenika govorilo se već više puta na općinskom vijeću, a oporbeni vijećnik mr.sc. Franjo Cimerman već prije pola godine predložio je nekoliko potencijalnih mjera kojima bi se moglo izaći ususret gospodarstvenicima naše općine. Načelnik Darko Dania odmah je izrazio spremnost da se zajednički pronađu najbolja rješenja za poticanje gospodarstva, što je i rezultiralo ovom mjerom.

Načelnik je najavio da ne planira stati na ovome, te je najavio da se kreće u razmatranje i detaljiziranje iduće pomoći za mlade poduzetnike – poduzetnički inkubator.  (nl)

Povratak na naslovnicu…