Nakon niza ulaganja u društvene objekte poput vatrogasnih, društvenih i sportskih domova u protekle 3 godine, ova je godina označila početak novih projekata. Općina Nedelišće nastavlja svoju misiju unaprjeđenja sportske infrastrukture na području općine te uskoro kreće obnova i proširenje sportsko-rekreacijskog parka Trate u Nedelišću.

Prvi korak obnove sportsko-rekreacijskog parka Trate bio je uređenje prostorije Nogometnog kluba Nedelišće gdje je postavljen moderan konferencijski stol sa stolicama, nova računala te ormari za pehare i medalje. U novouređenom prostoru, održan je sastanak s predstavnikom tvrtke HIDROING kako bi dogovorili daljnje uređenje prostorija koje su još uvijek u roh-bau stanju. Dogovorena je obnova kuhinje i praonice rublja kako bi se osigurali bolji uvjeti za zaposlenike i sve sportaše.

Nadalje, krajem ljeta počinje projekt izgradnje nadstrešnice s fotonaponskom elektranom te postavljanje rasvjete na glavnom nogometnom terenu. Uz to, kafić će biti proširen do sanitarnog čvora, postavit će se LCD semafor na glavnom nogometnom terenu za poboljšanu sportsku atmosferu i postaviti kiosci za komentatore i prehranu.

U idućoj godini, nakon odobrenja sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, planirana je izgradnja atletskog stadiona s pomoćnim nogometnim terenom koji će biti opremljen umjetnom travom.

Završetkom svih ovih projekata, osigurat će se najbolji uvjeti za nogometaše i atletičare na području sjeverozapadu Hrvatske, pružajući poticaj razvoju sporta među svim dobnim skupinama, kako amaterima tako i profesionalcima. „Ovo je važan korak prema boljoj sportskoj zajednici koja će imati koristi od moderniziranih i potpuno opremljenih sportskih objekata“ istaknuo je načelnik Novak.

Povratak na naslovnicu…