Kao što smo i najavili, danas je u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON održana sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

Prije službenog početka sjednice, okupljenima se obratio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša, te se zahvalio svima na srdačnoj dobrodošlici.

Ispred domaćina prisutnima se na dolasku zahvalio Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza i član Vijeća HOO-a. Također je naglasio da se dolazak Vijeća HOO-a u Nedelišće poklopio s obilježavanjem deset godina od izgradnje Nacionalnog gimnastičkog centra u Nedelišću, kao i osvajanja prve hrvatske gimnastičke medalje, koju je 2008. u Pekingu osvojio Filip Ude.

Događaju su prisustvovali i načelnik Općine Nedelišće, Darko Dania, koji se zahvalio članovima Vijeća HOO-a na ukazanoj časti što su svoju sjednicu odlučili održati u Nedelišću. Napomenuo je da je u Općini Nedelišće izrazito razvijena kultura bavljenja sportom čemu u prilog ide i velik broj broj sportskih klubova i udruga koji okupljaju izrazito velik broj članova, naročito djece.

Okupljenima su se obratili i međimurski župan, Matija Posavec te gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač, koji su se zahvalili Hrvatskom olimpijskom odboru na dosadašnjoj suradnji kao i sufinanciranju sportskih projekata te su pozvali HOO da suradnju u budućnosti učine još većom.

Nakon toga, Vijeće HOO-a nastavilo je s predviđenim radom te raspravom oko funkcioniranja hrvatskog športa, a u fokusu će biti pitanja vezana uz položaj i mogućnosti daljnjeg razvoja športa na lokalnom i regionalnom nivou.(nl)