Polaznici Suite škole sviranja i pjevanja Nedelišće i Čakovec upriličili su u srijedu 9.6.2021. tradicionalnu završnu glazbenu produkciju. U dvorani Zrinski zgrade Scheier Čakovec svoj trud i rad kroz školsku godinu u vještini sviranja i pjevanja pokazali su polaznici synthesizera, gitare individualno i grupno, bas gitare, bubnjeva i pjevači individualno.

Izvedene kompozicije stranih i domaćih autora bile su iz okvira programa kojeg polaznici uvježbavaju tijekom školske godine. Bilo je skladbi umjetničke glazbe od L. van Beethovena, J. Brahmsa, W. A. Mozarta, R. Schumanna,W. Leavitta, autorskih pjesama, kao i pjesama grupe Pink Floyd, Sting, F. Mercury i mnogih drugih.

Prema riječima voditelja i glazbenog mentora Deana Mošmondora Suita nastavlja svoj rad i u ljetnim mjesecima kad upisuje polaznike svih generacija, a primarni cilj je da uz učenje sviranja na nekom od glazbenih instrumenata omogući polaznicima stjecanje i drugih važnih glazbenih znanja, vještina i navika, omogućujući tako cjelovit glazbeni razvitak.

U svom programu Suita (www.suita.hr) nudi školu za synthesizer, harmoniku, glasovir, gitaru, bas gitaru, violinu, bubnjeve, trubu, saksofon, klarinet, flautu i solo pjevanje. (s)

Povratak na naslovnicu…