Općina Nedelišće sklopila je ugovor sa Obrtničkom komorom Međimurske županije za sufinanciranje stipendiranja šestero učenika deficitarnih obrtničkih zvanja sa područja Općine Nedelišće. Odabir učenika izvršio se temeljem provedenog natječaja od strane Obrtničke komore Međimurske županije, sukladno Pravilniku o kriterijima za dodjelu stipendija učenicima za deficitarna obrtnička zvanja Obrtničke komore Međimurske županije.

Ovogodišnji stipendisti Općine Nedelišće su: Nikola Bukovčak iz Nedelišća, budući podopolagač, Robert Vizinger iz Dunjkovca, budući keramičar-oblagač, Elena Hunjadi iz Dunjkovca, budući kuhar, Matija Paman iz Nedelišća, budući bravar, Nikša Šegović iz Pretetinca i Erik Posavec iz Pušćina, budući instalateri grijanja i klimatizacije.

Iz Općine Nedelišće poručuju: “Čestitamo svim učenicima na dobivenim stipendijama koje će zasigurno njima i njihovim roditeljima olakšati školovanje i želimo im puno sreće i uspjeha. Stipendiranjem deficitarnih obrtničkih zanimanja Općina Nedelišće stimulira učenike da se nakon školovanje zaposle i ostanu živjeti u općini. Hvala vam što ste se odlučili za zanimanja koja nam trebaju danas, a trebati će nam i sutra.” (Sara Međumurac)

Povratak na naslovnicu…