Općina Nedelišće objavila je popis aktualnih projekata koji se grade ili će se graditi u 2023. godini, a tekst i slike objavljujemo u cijelosti.

Nakon velikih kapitalnih investicija koje su u Općini Nedelišće dovršene krajem ljeta – Vatrogasnog doma Nedelišće u vrijednosti više od 4,5 milijuna kuna te uređenja središnjeg dijela naselja Slakovec u vrijednosti pola milijuna kuna, radovi u ostalim naselja općine nastavljeni su u jesen.

Započela je izgradnju dvaju dječjih igrališta – u Dunjkovcu u dijelu naselja Ciglenice izgradit će se moderno igralište u vrijednosti 190.000 kuna koje će sigurno obradovati brojnu djecu koje u tom dijelu Dunjkovca ima sve više.

Drugo igralište vrijednosti 160.000 kuna gradi se u Trnovcu kod novoobnovljene kapelice Majke Božje Snježne. Mališani će tako u centru Trnovca imati svoje mjesto za igru, a to je novi korak u daljnjem razvoju središta naselja. Naime, uz već obnovljeni Dom kulture, sljedeće godine kreće se u rekonstrukciju prostorija NK Trnovec.

U Črečanu je zamijenjen dotrajali sustav grijanja pomoću samostojećih peći s novim centralnim sustavom vrijednosti 60.000 kuna. U tijeku su soboslikarski radovi vrijednosti gotovo 30.000 kuna te će time Dom kulture u Črečanu biti potpuno spreman za predstojeće zimsko razdoblje.

U Macincu se nakon dugo vremena ulaže u Dom kulture. U prizemlju se uređuje prazan prostor koji će se ponuditi u najam, dok se na katu obnavljaju četiri prostorije koje koriste Udruga Maxenca i mjesni odbor. Uređuju se i dvije prostorije koje će biti date na korištenje mladima! U zahvatu su podopolagački, soboslikarski i elektroinstalaterski radovi ukupne vrijednosti 330.000 kuna koje uz Općinu Nedelišće sufinancira i Međimurska županija. Ovo ulaganje je početak revitalizacije Doma kulture Macinec koji već dugi niz godina vapi za obnovom.

U Pušćinama traju veliki radovi, rekonstruira se nasip, a započela je i rekonstrukcija Vatrogasnog doma u središtu naselja. Na igralištu Peski izvršeni su radovi na planiranju, humusiranju i zatravljenju u vrijednosti od gotovo 80.000 kuna, a predstoji još sadnja drveća. U Dravskoj ulici će se postaviti kamera za nadzor brzine kako bi se zaštitili svi sudionici u prometu.

UNICEF-ov resursni centar je dovršen, a uz potrebe njihovog tima, prostor će se moći koristiti i za potrebe predškole.

U Nedelišću se nakon dugo godina otvara nova ulica koja je dobila ime po poginulom branitelju, Nedelišćancu Antunu Mutvaru. Izvedeni su radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacijske i električne mreže, te će se nakon izgradnje plinske mreže pristupiti asfaltiranju kolnika i pješačke staze. Istovremeno s tim radovima ići će se i u produžetak Trnavske ulice.

Dovršava se i projektno-tehnička dokumentacija za energetsku obnovu Doma kulture u Gornjem Hrašćanu uz koji će se napraviti i parkiralište s dodatnim sadržajima. Pripremaju se i projekti za uređenje parka u centru Gornjeg Kuršanca, za pješačku stazu u Slakovcu od čige do izlaska iz naselja, uređenje parkirališta kod Doma kulture u Pretetincu i rekonstrukciju nepreglednog zavoja u Ulici Vladimira Nazora u Nedelišću. (tekst i foto: Općina Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…