Općina Nedelišće, u školskoj godini 2023./2024. sufinancirat će druge obrazovne materijale za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Općine Nedelišće. Spomenuto se odnosi na radne bilježnice i zbirke zadataka za obvezne i izborne nastavne predmete, likovne mape, geografski atlas za osnovnu školu, radni materijal za izvođenje vježbi i praktičnog rada za nastavu tehničke kulture i dr., koje su osnovne škole objavile na svojim internetskim stranicama.

Roditelji (skrbnici) učenika ostvaruju pravo na sufinanciranje drugih obrazovnih materijala u iznosu do 50,00 eura na osnovi dostavljenog zahtjeva i računa.

Spomenuto pravo ne ostvaruju roditelji (skrbnici) učenika kojima će se drugi obrazovni materijali sufinancirati ili financirati po drugoj osnovi. Roditelji (skrbnici) učenika kojima će se drugi obrazovni materijali djelomično financirati odnosno sufinancirati po nekoj drugoj osnovi ostvaruju pravo da im se iz proračuna Općine Nedelišće sufinancira preostali dio troškova do prije navedenog iznosa.

Ukoliko je roditelj (skrbnik) za nabavu drugih obrazovnih materijala utrošio manji iznos od prije navedenog iznosa, roditeljima (skrbnicima) će biti isplaćen utvrđeni umanjeni iznos.

Pravo na sufinanciranje ostvaruje se putem podnošenja zahtjeva koji je objavljen na službenoj internet stranici Općine Nedelišće koja glasi www.nedelisce.hr. (on)

Povratak na naslovnicu…