U mjesecu rujnu 2018. godine, Općinsko vijeće Općine Nedelišće donjelo je odluku o ukidanju postrojbe civilne zaštite za područje općine Nedelišće uz obrazloženje da su troškovi održavanja sustava postrojbe jako veliki, a rijetko potrebni i teško adekvatno iskorišteni. Kako su za područje općine prvenstveno prepoznati rizici od suše i poplava, dosadašnje iskustvo je pokazalo da su uvijek prve u pomoć dolazale vatrogasne ekipe uz veliku pomoć stanovništva koje se samo organiziralo.

Slijedom navedenog, Općina je odlučila osposobiti dobrovoljna vatrogasna društa da budu opremljeni i za poslove postrojbe civilne zaštite. Tako je 21.11.2018. godine u Vatrogasnom domu u Pretetincu upriličeno uručenje opreme koju je kupila Općina Nedelišće i dodijelila društvima iz svih naselja općine, prema željama i potrebama.

Ukupna vrijednost kupljene dodatne opreme je 50 000 kuna. Uz ovu donaciju, Općina Nedelišće financira rad vatrogasaca (Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe) u ukupnom iznosu oko milijun kuna godišnje.

(nl)

Povratak na naslovnicu…