Matica umirovljenika Međimurske županije Podružnica Nedelišće organizator je izložbe pod nazivom “Črna pisanica“. Svečano otvorenje izložbe upriličeno je danas 12. travnja 2019. godine u Domu umirovljenika u Nedelišću.

Otvorenje izložbe vodio je Ljudevit Bošćak, a nazočnima se lijepi riječima obratio načelnik Općine Darko Dania. Otvorenje je glazbenim nastupom uveličao pjevački zbor MUMŽ Podružnica Nedelišće.

Izložene pisanice izrađene su na radionici Podružnice umirovljenika Nedelišće tijekom mjeseca ožujka 2019. godine, pod vodstvom profesorice Božene Hajdarović. Na radionici je pisanice izrađivalo 17 vrijednih umirovljenica.

Izložba je otvorena tri dana, od petka do nedjelje u vremenu od 16 do 19 sati. Na izložbi možete pogledati jedinstveno oslikane pisanice, ali također saznati više o tehnici kako se one izrađuju. Kako je Uskrs za tjedan dana, ovo je dobra prilika da naučite, i možda doma isprobate, specifičan način ukrašavanja pisanica, koji je dio povijesti mnogih mjesta u Međimurju.  (nl)

 

 

 

 

Povratak na naslovnicu…