Tijekom mjeseca ožujka 2019. godine u Nedelišću su završeni radovi na rekonstrukciji i građenju prve faze pješačke staze u Varaždinskoj ulici (južni dio staze, cijelom dužinom Varaždinske ulice), te dijelu Čakovečke ulice (od Vatrogasnog doma do groblja). Ukupna vrijednost te investicije iznosila je 1,3 milijuna kuna. Pri tome je u potpunosti izvršena zamjena svih podzemnih instalacija (vodovoda, priključaka, plina, elektroenergetske mreže).

Ovih dana započela je druga faza uređenja Čakovečka ulice s južne strane, od groblja do ulice A. G. Matoša. I ovdje će se nakon skidanja stare pješačke staze, prvo pristupiti izmjeni i rekonstrukciji svih instalacija (Međimurje plin i Međimurske vode), te nakon toga uređenje pješačke staze.

Želja je da se u roku dvije godine kompletno izgrade pješačke staze Varaždinske i Čakovečke ulice. Sveukupno će u obje ulice biti izgrađeno 4.366 metara pješačkih staza, procijenjene vrijednosti oko 7 milijuna kuna.

Program rekonstrukcije pješačkih staza u Varaždinskoj ulici i Čakovečkoj ulici Općina Nedelišće prijavila je Ministarstvu poljoprivrede na natječaj koji je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu podmjere 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Za prvu fazu iz tog je programa već isplaćeno 405.000 kn. (nl)

 

Povratak na naslovnicu…