Treći put zaredom nogometaši Poleta iz Svetog Martina na Muri osvojili su naslov prvaka na Klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele. Bilo je to četvrto izdanje popularnog turnira koji organiziraju Međimurski nogometni savez i Nacionalni gimnastički centar Aton. Dva tjedna uzbudljivih utakmica došlo je do vrhunca ove subote, 5.1.2019., kada se održao finalni dan u kojem su se našle najbolje momčadi po kategorijama – seniori, veterani i pioniri (U14).

Prvi su na umjetni travnjak u Nedelišću izašli pioniri u borbi za treće mjesto, u susretu u kojem je Škola nogometa Sveti Martin bila bolja od druge ekipe Nogometne škole Međimurje Čakovec sa 7:3. Ovom pobjedom, mladići iz Svetog Martina osvojili su i komplet od 5 nogometnih lopti. Nakon njih, u borbi za treće mjesto u veteranskoj konkurenciji, našli su se veterani Nedelišća, pobjednici prva tri turnira, i veterani Mačkovca, možda i najvećeg iznenađenja veteranskog turnira. Iako rezultat to ne pokazuje, utakmica se prelomila tek pred kraj kada je za Nedelišće dosuđen deveterac kojeg sigurno izvodi Vibovec. Do kraja Omladinac ide na sve ili ništa, što iskusni Nedelišćanci kažnjavaju i susret završava 6:2 za Nedelišće. Osvojenim trećim mjestom, veterani Nedelišća osvojili su i poklon bon od 500 kuna. U seniorskoj konkurenciji u borbi za treće mjesto možda i najzanimljivija utakmica dana koju su odigrali nogometaši Pušćina i Podturna. Pušćine je vrlo brzo povelo 3:0, no Matija Antolović s tri pogotka vraća neizvjesnost, koja je trajala do samog kraja. Ipak, Pušćine se uspjelo obraniti i osvojiti treće mjesto, a samim time i nagradu od 3.000 kuna.

Utakmice za prvo mjesto i pobjednika turnira ponovno su prvi odigrali najmlađi. U finalu su se ponovno na suprotnim stranama našle ekipe NŠ Međimurje Čakovec i NŠ Dinamo-Zelenko iz Domašinca i Novakovca, kao i prošle godine. A novim naslovim ponovno su se okitli igrači iz Čakovca, uvjerljivo pobjedivši sa 4:0. Uz titulu najboljih dobili su i komplet sportskih ruksaka, dok je drugoplasirana momčad Zelenka dobila komplet od 10 nogometnih lopti. Nakon njih na teren su izašli veterani Sloge iz Čakovca i Budućnosti iz Podbresta. Iako su dobro ušli u utakmicu i poveli 1:0, nogometaši Budućnosti ipak su morali priznati SLogašima da su bolji. Na kraju je završilo 7:2 za Slogu, koja se u Čakovec vratila s čekom na 2.000 kuna, dok su igrači Budućnosti bogatiji za 1.000 kuna.

I na kraju večeri odigrana je nogometna poslastica koju su svi s nestrpljenjem čekali – finalna utakmica u seniorskoj konkurenciji u kojoj su se na suprotnim stranama našli dvostruki osvajač Polet iz Svetog Martina na Muri i NK Dinamo iz Domašinca. Utakmica je ispunila sva očekivanja, uz puno uzbuđenja, atraktivnih poteza te preokreta, do samog je bila neizvjesna iako to rezultat ne pokazuje. Dinamo je većinu utakmice bio u egalu, no, pred kraj utakmice do izražaja je došla kvaliteta i iskustvo Poletovaca za sigurno pobjedu 7:3.

Kao i svake godine, dodijeljenje su i pojedinačne nagrade, a one su pripale sljedećim igračima:

SENIORI

Najbolji golman – Dino Jambres (Polet Sveti Martin na Muri)

Najbolji strijelac – Dejan Mezga (Polet Sveti Martin na Muri)

Najbolji igrač – Alen Herceg (Polet Sveti Martin na Muri)

VETERANI

Najbolji golman – Goran Novak (Sloga Čakovec)

Najbolji strijelac – Santino Debelec (Sloga Čakovec)

Najbolji igrač – Nikola Goričanec (Sloga Čakovec)

U14

Najbolji golman – Nikola Švec (NŠ Dinamo-Zelenko)

Najbolji strijelac – Mateo Drk (NŠ Međimurje Čakovec)

Najbolji igrač – Borna Lesjak (NŠ Međimurje Čakovec)

U nastavku donosimo rezultate finalnog dana:

3. mjesto U14 – ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC II – ŠN SVETI MARTIN NA MURI – 3:7
3. mjesto veterani – NK NEDELIŠĆE – NK OMLADINAC Mačkovec – 6:2
3. mjesto seniori – NK Pušćine – NK PODTUREN – 4:3
finale U14 – NŠ MEŠIMURJE ČAKOVEC – ŠN DINAMO ZELENKO – 4:0
finale veterani – NK BUDUĆNOST Podbrest – NK SLOGA Čakovec – 2:7
finale seniori – NK POLET SMNM – NK DINAMO Domašinec – 7:4

(nl)

Povratak na naslovnicu…