LAG Međimurski doli i bregi, Braniteljska socijalno-radna zadruga za savjetovanje i upravljanje Dalmatia Ruralis i LAG Cetinska krajina pozivaju Vas na radni sastanak koji će se održati 27. studenog 2017. godine u 16 h u prostorijama MESAP-a u Nedelišću. Budući da je Ministarstvo hrvatskih branitelja s tvrtkom Podravka d.d. zaključilo Sporazum o suradnji zbog potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade za razdoblje 2018. – 2020., na sastanku će se predstavnici Podravke d.d. i Ministarstva hrvatskih branitelja susresti s potencijalnim proizvođačima iz Međimurske županije i stručno prezentirati način suradnje, potrebe, potpore i kulture koje će otkupljivati.

Želja je da se ovoj inicijativi pridruže potencijalni proizvođači s područja Međimurske županije (bez obzira da li su branitelji ili ne) kako bi pospješili osnivanje OPG-ova i zadruga te osigurali plasman sirovina uz siguran otkup.

Ciljevi sastanka su da se osigura stručna podrška od strane Podravkinih agronoma poljoprivrednim proizvođačima, kreditiranje poljoprivredne proizvodnje u repromaterijalu, obavljanje analize tla i analize sjemena u Podravkinim laboratorijima, direktan otkup bez posrednika (organizacija otkupnih stanica), stimuliranje cijene polj. proizvoda za kooperante i definiranje otkupnih cijena na početku sezone. Kulture koje će Podravka d.d. otkupljivati su: paprika za ajvar; krastavci za kiseljenje; feferoni ljuti; feferoni slatki; rajčica; grah, šljiva; jabuka; pšenica; sirovine za sušeno povrće (mrkva, pasternjak, celer).

Prijavite svoje sudjelovanje do petka, 24. studenog 2017., na mail adresu [email protected].

 

Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi

 

Povratak na naslovnicu…