Mladi glazbenici Puhačkog orkestra i folkloraši KUU Seljačka sloga Nedelišće u srijedu 8. ožujka 2023. godine održali su čak pet prezentacija za učenike OŠ Nedelišće i područnih škola Dunjkovec i Pušćine. Prezentacijom različitih puhačkih instrumenata te kulturne baštine Općine Nedelišće Slogaši su pozvali sve školarce da se uključe u rad Udruge. Svim zainteresiranim školarcima podijeljeni su letci kojima se pozivaju na upise u Mali folklor, Tamburaški sastav i Puhački orkestar.

Tako su na jedan dan u OŠ Nedelišće te u PŠ Dunjkovec i Pušćine zvono zamijenili zvuci flaute, klarineta, trube i tube, saksafona i bubnja. Plesalo se i pjevao Klinček stoji pod oblokom, a razdragani učenici školske klupe i predavanja zamijenili su svirkom i plesom.

KUU Seljačka sloga Nedelišće zahvaljuje svim djelatnicima OŠ Nedelišće te PŠ Dunjkovec i Pušćine na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog hvalevrijednog događanja, a sve zainteresirane učenike pozivaju da se uključe u rad Sloge. Na raspolaganju im je besplatno korištenje svih puhačkih instrumenta, različite vrste tambura i nošnje različitih krajeva Hrvatske. Sve probe vode voditelji s dugogodišnjim iskustvom i rado će im prenjeti znanja sviranja instrumenata i plesa. Voditelj Tamburaškog sastava je prof. Miroslav Novak, voditeljica Dječjeg i Velikog folklornog sastava je Ivana Hajdinjak, a voditelj Puhačkog orkestra je Daniel Đunđuš.

“Dođite i budite i vi promotori naše prebogate kulturne baštine, putujte s nama, upoznajte ljepote Lijepe naše te zemalja u okruženju i ostvarite nova prijateljstva” – poručuju iz KUU Seljačka sloga Nedelišće.

Povratak na naslovnicu…