Prošlog petka, načelnik Općine Nedelišće, Nikola Novak organizirao je prijem za Roka Farkaša, vrhunskog hrvatskog atletičara. Mladi atletičar, drugu godinu zaredom, završio je sezonu kao najbolji hrvatski atletičar na 100, 200 i 300 metara.

Tijekom ove sezone, Roko je briljirao na međunarodnoj sceni, ostvarujući izvanredne rezultate. Sudjelovao je na Dvoranskom Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore (U23) u Španjolskoj, na seniorskom tromeču reprezentacija u Beogradu, na višebojskom mitingu u Grčkoj, na Prvenstvu Balkana za seniore u Kraljevu i Europskom Prvenstvu za juniore u Jeruzalemu te na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

Kao apsolutni vrhunac sezone, Roko Farkaš posebno ističe svoj najbrži nastup na 200 metara, gdje je postavio novi juniorski državni rekord od 21.04 sekunde. On naglašava da iako ovaj rezultat možda nije najvrjedniji prema bodovima, utrku je otrčao na prestižnom Boris Hanžeković Memorijalu, koji je okupio najbolje atletičare svijeta. Atmosfera i podrška publike na tom natjecanju su mu pomogli da postigne izvanredan rezultat. S ovim uspjehom je zauzeo 37. mjesto u Europi na rang listama, što ga stavlja samo jedno mjesto iznad kvote za Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Rimu iduće godine.

Također, Roko Farkaš se može ponositi i osobnim te državnim juniorskim rekordom u desetoboju, postavljenim u Grčkoj u svibnju ove godine, te državnim seniorskim rekordom na 200 metara, koji je ostvario u Novom Mestu, Sloveniji, sa sjajnim vremenom od 21.26 sekundi.

U ime Općine Nedelišće, općinski načelnik Nikola Novak je čestitao mladom atletičaru na njegovim izvanrednim sportskim rezultatima. Uz čestitke, uručio mu je posebno priznanje i novčanu nagradu kao simbol općinskog priznanja za njegov trud i uspjeh u atletici. (on)

Povratak na naslovnicu…