Siniša Trajbar, poznatiji kao Fito, poznati je zaljubljenik u sportove, a posebno u trčanje. Specijalnost su mu maratoni, iako se proslavio i u težim disciplinama. Poznati je kao prvi međimurski Ironman (3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42.195 km trčanja). U svojoj karijeri, istrčao je sve najpoznatije maratone na svijetu, uključujući one najveće: Berlin, London, New York, Tokio… Također završio je 6 ironman utrka.

Ovoga puta, krenuo je na put sa svoja četiri trkačka prijatelja da bi jeli, pili, nešto vidjeli i usput istrčali dva maratona. Prvi maraton je bio u nedjelju (21.1.2018.) u Indiji u Mumbaiju. To mu je bio 60. istrčani maraton u životu i malo veći izazov jer se trčalo na +30 stupnjeva. Drugi maraton održava se u Ujedinjenim Emiratima u Dubaiju 26.1.2018. Glavni cilj ove trkačke sezone mu je istrčati 19 maratona u ovoj godini, što bi ujedno bio i hrvatski rekord po broju istrčanih maratona u jednoj godini.

Čestitamo Fitiju na velikom uspjehu i jubileju, te mu se zahvaljujemo što samozatajno promovira hrvatski i međimurski sport diljem svijeta. (nl)

Povratak na naslovnicu…