Sportski praznici besplatni su ljetni sportski program Hrvatskog školskog sportskog saveza koji se u 2024. godini provodi na 98 lokacija u Republici Hrvatskoj. Projekt se od 2021. provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima. Između odabranima je i šest škola u Međimurskoj županiji – II. OŠ Čakovec, OŠ Podturen, OŠ Ivanovec, OŠ Orehovica, OŠ Draškovec i OŠ Kuršanec.

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji se provodi na otvorenom  prostoru, pod  stručnim vodstvom  kineziologa, omogućuje učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme nakon završetka redovite nastave. Radionice se provode tri tjedna, od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati. Program je u potpunosti  besplatan  za sve učenike. Svaki učenik koji je pristupio programu dobio je majicu, a svakog dana za učenike je organizirana užina u obliku voća.

U ruralnom području u kojem se nalazi OŠ Kuršanec, ovaj projekt je prijeko potreban zbog nemogućnosti roditeljskog prijevoza i uključivanja djece u sportske aktivnosti kroz ljetne mjesece u drugim sredinama.

U prvom tjednu provođenja „Sportskih praznika“ u OŠ Kuršanec uključilo se više od 40 učenika
1.- 8.razreda spomenute škole sa kojima su radili učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Tanja Mesarić Novak i učitelj Mario Novak. Kroz razne sportske aktivnosti utjecalo se na cjelokupan fizički, kognitivni, kreativni i emocionalni razvoj djece u funkciji poboljšanja kvalitete života. (Tanja Mesarić Novak)

Povratak na naslovnicu…