Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Nedelišće u četvrtak 30. rujna naknadno je proslavljen Dan Općine Nedelišće, koji se obilježava 15. lipnja, a čiju su proslavu odgodili lokalni izbori. Na svečanosti, održanoj u velikoj dvorani NGC Aton u Nedelišću, uručena su općinska godišnja priznanja i priznanja najsportašima te drugim zaslužnim osobama za postignute rezultate u 2019./2020. godini.

Sjednica je započela pjesmama Lijepa naša domovino i Međimurje kak si lepo zeleno u prekrasnoj izvedbi Blanke Tkalčić uz klavirsku pratnju Danijela Ota.

Svečanoj sjednici nazočili su mnogobrojni uzvanici i gosti te predstavnici iz različitih područja društvene i gospodarske djelatnosti.

Uz vijećnike Općinskog vijeća, predsjednike Vijeća Mjesnih odbora, goste iz međimurskih jedinica lokalne samouprave i javnih poduzeća te stranaka i udruga, sjednici su bili nazočni izaslanica Predsjednika RH Melita Mulić, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo, izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Nadica Dreven Budinski, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, međimurske saborske zastupnice Andreja Marić i Boška Ban Vlahek, predsjednik stranke SDP-a Peđa Grbin, predsjednik stranke Narodni reformisti Radimir Čačić, potpredsjednik županijske skupštine Ivica Baksa, gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini, župan Središča ob Dravi Jurij Borko, zamjenik načelnika Općine Fužine Dario Colnar, te načelnik Općine Okrug Ivica Radić.

Općinu Nedelišće predstavljali su predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kolman, načelnik Nikola Novak i njegov zamjenik Zlatko Marciuš, općinski vijećnici, djelatnici općinske uprave te predstavnici mnogobrojnih općinskih sportskih, društvenih, kulturnih i vatrogasnih udruga.

Veliki broj uzvanika i dobitnika nagrada na početku je pozdravio domaćin Hrvoje Kolman, predsjednik Općinskog vijeća, koji je zahvalio svim mještanima i djelatnicima Općine na zajedništvu u stvaranju boljih uvjeta života u svom okruženju.

Nakon što je prikazan kratki dokumentarni film što se sve radilo i gradilo u protekle dvije godine u Nedelišću i ostalih deset naselja u sastavu Općine (Pušćine, Gornji Kuršanec, Gornji Hrašćan, Trnovec, Parag, Macinec, Črečan, Dunjkovec, Pretetine i Slakovec), prisutnima se obratio Nikola Novak, načelnik Općine;

„Jedna od prvih odluka bila je povećanje sufinanciranja boravka djece u vrtiću, a prva investicija izgradnja dječjeg vrtića u Dunjkovcu. Odrastao sam u Nedelišću i želim ga gledati kako se razvija te kako u njega doseljavaju mladi. Biskupija nam je odobrila korištenje prostora za gradnju nove škole u Nedelišću. Staru školu prenamijenit ćemo za udruge, a dvoranu u dom kulture. Kad uredimo Trg Republike bit će to pravi centar Nedelišća. Prostora za doseljavanje mladih ima, a namjeravamo proširiti Gospodarsku zonu Goričica gdje će imati posla. Svima od srca zahvaljujem i odmah koristim priliku da čestitam dobitnicima plaketa, nagrada i priznanja.“

Zatim su se prigodnim govorom obratili Ivica Baksa, potpredsjednik Skupštine MŽ, Nadica Dreven Budinski, izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora i Melita Mulić, izaslanica Predsjednika RH.

Dodijeljene su i Plakete Općine Nedelišće zaslužnim udrugama i pojedincima koje su zajednički dodijelili načelnik Nikola Novak i njegov zamjenik Zlatko Marciuš. Za 2019. godinu Plaketa je (posthumno) dodijeljena Franji Bašeku te Matici umirovljenika MŽ Podružnici Nedelišće, a za 2020. godinu Josipu Senčaru iz Slakovca i Udruzi mažoretkinja Nedelišća.

Proglašene su i najbolje sportašice, sportaši, ekipe i momčadi kojima su dodijelili plakete također načelnik i njegov zamjenik . Za 2019. godinu to je seniorska momčad Odbojkaškog kluba “Međimurje-Centrometal” iz Črečana, a za 2020. godinu seniorska ekipa Ženskog odbojkaškog kluba “Elting” iz Nedelišća.

Za izniman doprinos sportu nagrađeni su Dušan Čakalo iz Slakovca za životno djelo i Samir Kozar, najbolji sportski djelatnik u 2020. godini kojima su čestitali i dodijelili priznanja predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kolman i zamjenik načelnika.

Priznanja su uručena i učenicima i studentima za odlične uspjehe u protekle dvije godine redom Teni Klišan, Evi Horvat, Emi Topolnjak, Dori Takač, Idi Posavec, Leoni Pokos i Steli Dobranić iz OŠ Nedelišće; Umi Kirić i Lani Trbović iz OŠ Macinec te studenticama dobitnicama dekanove nagrade Anji Škvorc i Anji Kočiš.

Svečani program vodili su Aleksandra Ličanin i Dejan Buvač.

(Sara Međumurac, bacc. oec., Općina Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…