Ako parafraziramo često korištenu rečenicu, prije će Kinezi napraviti Pelješki most, nego Općina Nedelišće završi ulicu Karlović Vinka.

Općina Nedelišće je 2020. godine ugovorila rekonstrukciju ove ulice, u vrijednosti nešto većoj od 2 milijuna kuna, u ukupnoj dužini 820 metara. U veljači 2021. godine bivši načelnik Darko Dania u medijima je rekao da će radovi biti gotovi do kraja svibnja (kako to obično biva da projekti završe taman za izbore).

Nakon izbora, rok je pomaknut na lipanj. Kako stanovnici ove, ali i okolnih ulica, već dugo vremena trpe buku i prašinu, vijećnica Dijana Posavec na Općinskom vijeću krajem lipnja tražila je od novog načelnika Nikole Novaka da se svim stanovnicima ulice pošalje dopis u kojem će biti naznačeno kada konačno mogu očekivati završetak rekonstrukcije.

Novi načelnik je prihvatio prijedlog vijećnice, te svim stanovnicima u lipnju poslao dopis u kojem je pisalo da će radovi završiti do kraja kolovoza.

Prošao je kolovoz, pa i rujan, došao i listopad, a ulica je i dalje razrovana i u radovima. Radovi se obavljaju sporo. U trenutku fotografiranja naslovne slike (29.9.2021), u prijepodnevnom terminu, na cijelom gradilištu dužine skoro kilometar, bilo je ukupno dvoje ili troje radnika.

Na Općinskom vijeću u rujnu, vijećnica Dijana Posavec ponovno je upitala kada će završetak radova. Načelnik Nikola Novak poručio joj je da je očekivao to pitanje, međutim odgovor baš i nije ohrabrujući. Elaborirao je što je sve poduzeto da se radovi konačno završe, te poručio je da više ne želi prognozirati završetak radova, jer to ovisi isključivo o izvođaču – Huđek niskogradnja. Općina Nedelišće je kao investitor više puta dozvolila da se produži ugovorni rok radova, ali sada će vjerojatno ići na penalizaciju izvođača, jer izvođač radova se, mimo svih obećanja, ne drži dogovorenih rokova.

Nakon nekoliko obećanja koja nisu ispunjena, novih obećanja nema, pa rok završetka ostaje nepoznat. (nl)

Povratak na naslovnicu…