Prošle godine Općina Nedelišće je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisala ugovor za Izradu projektno-tehničke dokumentacije za PROMETNO I KRAJOBRAZNO UREĐENJE TRGA REPUBLIKE U NEDELIŠĆU, prema kojem Ministarstvo sufinancira projekt u iznosu 270.000,00 kn, dok će ostatak potrebnih sredstava namiriti Općina Nedelišće kao glavni investitor.

Ovih dana je, prvo stanarima ulice Trga republike, a zatim i općinskim vijećnicima, prezentirano Idejno rješenje Trga republike. Idejni projekt potpisuje tvrtka DIA d.o.o. iz Nedelišća, a u izradi projektne dokumentacije sudjelovali su Vesna Vrbanec dipl. ing. arh. (direktor), Reno Vrbanec dipl. ing. arh. (ovlašteni arhitekt) i Jura Vrbanec mag. ing. kraj. arh. (krajobrazni arhitekt).

Napominjemo da se radi o idejnom projektu, koji će još svakako doživjeti neke sitne izmjene, no čini se da u ovom trenutku ima visok stupanj koncenzusa svih uključenih aktera, te da će se krenuti u realizaciju upravo na ovakav način.

U nastavku vam donosimo dva filma (prezentacije) sa Facebook stranice poduzeća DIA koje prezentiraju dnevni i noćni pogled na novi Trg republike, te dvije slike (3D model i tlocrt).

3D prikaz:

Tlocrt:

Dnevni 3D prikaz – video (trajanje 10:20) :

Noćni 3D prikaz – video (trajanje 4:10):

(Materijali: Općina Nedelišće, DIA d.o.o.)

Povratak na naslovnicu…