U Nedelišću je danas upriličena svečanost blagoslova i otvorenja novog Vatrogasnog doma. Nakon postrojenja vatrogasne postrojbe, okupljenima su se obratili Zlatko Marciuš, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće, Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće, Matija Posavec, župan Međimurske županije te predstavnici pobratimljenih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije.

Zlatko Marciuš u svojem govoru podsjetio je na više od 20 godina dugi put od početne ideje za gradnju do realizacije, te zahvalio svim uključenim sudionicima ovog projekta.

Načelnik Nikola Novak podsjetio je okupljene da je ovo najveća investicija Općine Nedelišće nakon stadiona Trate, te da je za izgradnju doma Općina izdvojila oko 4,5 milijuna kuna.

Župan Matija Posavec istaknuo je važnost vatrogastva, ne samo u zaštiti od požara, već i mnogim drugim situacija kada možemo računati na njih.

Nakon održanih govora, zgradu novog vatrogasnog doma u Nedelišću blagoslovio je preč. Ivan Herceg, župnik Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću, uz asistenciju župnog vikara vlč. Andrije Botkovića.

Nakon svečanog otvorenja i blagoslova, svi okupljeni razgledali su novi vatrogasni dom uz prigodnu zakusku. (nl)

Povratak na naslovnicu…