Na današnji dan, 11. veljače, Sveta Crkva slavi blagdan Blažene Djevice Marije Lurdske, jer toga dana 1883. godine Gospa se ukazala sv. Bernardici. Posebno je svečano bilo u našoj župnoj crkvi jer je jedan oltar naše crkve, još 1883. godine posvećen upravo Gospi Lurdskoj. Ujedno, to je i prvi oltar u Republici Hrvatskoj koji je posvećen Majci Lurdskoj.

Na svečanom misnom slavlju, danas se u Nedelišću okupilo petnaestak okolnih svećenika i predstavnika Varaždinske biskupije. Svečano misno slavlje predvodio je najmlađi svećenik u velebnoj koncelebraciji, vlč. Mislav Mikac, donedavni župni vikar naše župe, koji sada službuje u Ludbregu.

Pored velikog broja svećenika i župljana naše župe, misnom slavlju bili su nazočni i čelnici Općine Nedelišće: Darko Dania, načelnik, Ljudevit Boščak, predsjednik Vijeća, Željko Kacun, zamjenik načelnika, te Marija Horvat, koja je ujedno i viđenija članica Ekonomskog vijeća Župe Nedelišće. Po završetku Svete mise, načelnik Dania uručio je Mislavu Mikacu novu “Monografiju općine Nedelišće”, u znak zahvalnosti za minulu suradnju. Na koncu svečanosti, župljanima i svećenicima se biranim riječima zahvale obratio i naš župnik, vlč. Tihomir Ciglar. (C.)
Fotografije: Danica Zrna

Povratak na naslovnicu…