Jedan od najjačih europskih nogometnih turnira za mlađe dobne kategorije, Međimurec 2020. bit će održan. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske smatra kako ne postoje prepreke za planirano održavanje turnira 15. i 16. kolovoza 2020., uz naravno pridržavanje svih mjera i preporuka koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

“Nadali smo se ovakvoj odluci, jer možemo ispoštovati sve preporućene mjere, tako da sad možemo nastaviti s našom tradicijom” izjavio je predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer.

Govoreći o 22. po redu turniru rekao je kako zbog cijele situacije oko pandemije COVID-19 virusa po prvi put smotra mladih nogometaša neće imati međunarodni predznak. “Na turnir smo, zbog objektivnih razloga, pozvali samo hrvatske ekipe” istaknuo je.

Tako je turnir nakon godina rasta dolazaka ekipa iz brojnih europskih država, pa čak i posljednjih izdanja kada je imao i internacionalni karkter, Međimurec U14 2020. ostao hrvatska nogometna priča.

“Organizacija turnira samo s hrvatskim ekipama bio je jedini način da zadržimo tradiciju. Međimurec U14 je nešto po čemu smo propoznatljivi diljem starog kontinenta, promocija je to i Međimurja i Hrvatske te je s obzirom na nastalu situaciju važno bilo zadržati kontinuitet. I hrvatske ekipe pobrinut će se za kvalitetu” – poručio je čelni čovjek nogometne priče u Dunjkovcu i Pretetincu.

(OO Turnira Međimurec U-14 )

Povratak na naslovnicu…