U četvrtak 21. lipnja, povodom Dana antifašističke borbe, koji se obilježava 22. lipnja, čelništvo Općine Nedelišće predvođeno načelnikom Darkom Daniom i njegovim zamjenicima Nikolom Novakom i Željkom Kacunom, zajedno s članovima Udruge antifašističkih boraca te Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske – ogranak Nedelišće, položilo je vijence i svijeće u prigodi praznika.

Vijenac i svijeće najprije su položeni kod spomen-obilježja sudionicima NOB-a u parku u središtu Nedelišća. Tom prigodom se okupljenima obratio predstavnik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije i udruge Josip Broz Tito.

Okupljeni su se zatim uputili do spomen-poprsja narodnog heroja Mirka Bukovca ispred zgrade školske sportske dvorane u Nedelišću gdje su također položili vijenac i svijeće.

Nakon toga, okupljeni su se uputili i do obilježja u spomen braniteljima domovine Hrvatske kod zgrade Općinske uprave, gdje se okupljenima obratio zamjenik načelnika Željko Kacun. (nl)