Mažoretkinje Nedelišća uspješno su privele kraju svoj prvi EU projekt pod nazivom “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!” koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa Europske snage solidarnosti uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU.

Projekt je trajao ukupno 12 mjeseci, a glavni cilj bio je pružiti jednake mogućnost i prilike svim mladima i djeci da se kroz ples, sport i edukativne sadržaje uključe u fizičke aktivnosti, aktiviraju u svojoj lokalnoj zajednici te da na taj način postanu promotori fizičke
aktivnosti te njezina utjecaja na fizičko i mentalno zdravlje mladih. Uz to su ostvareni dodatni ciljevi projekta koji podrazumijevaju popularizaciju plesa kao fizičke aktivnosti, promociju socijalne uključenosti kod djece i mladih, razvoj novih vještina i kompetencija kod sudionika projekta te aktiviranje mlađe populacije kroz volonterski angažman kao odgovor na rješavanje izazova u lokalnoj zajednici.

Tijekom cijele godine provedeno je ukupno 16 radionica različitog karaktera – plesnog, kreativnog, edukativnog i sportskog koje su se održale kroz 36 termina za različite dobne skupine sudionika. Na radionicama koje je vodilo ukupno 20 voditelja, od čega najviše trenerica Udruge, sudjelovalo je više od 200 polaznika. Za kraj projekta i prezentaciju postignutih rezultata održana je Završna manifestacija projekta na kojoj su predstavljene sve organizirane radionice, njihovi voditelji i glavni rezultati projekta. Na manifestaciji je kroz osam plesnih točaka više od 100 plesača prezentiralo gotovo sve plesne radionice. Na samom kraju predstavljena je i slikovnica pod nazivom “Rosa u svijetu plesa” koja je izrađena kroz projekt.

Slikovnica je namijenjena djeci različite dobi te je edukativnog karaktera, osmišljena kako bi promovirala važnost kretanja i fizičke aktivnosti od najranije dobi s ciljem očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja, ali i razvijanja motoričkih, psihosocijalnih i drugih vještina kod djece uz istovremeni naglasak na važnosti socijalnog uključivanja. Slikovnicu su zajednički osmislile i napisale trenerice Udruge, a ilustrirao ju je Krešo Novak. Svi polaznici radionica i njihovi voditelji dobili su na poklon svoj primjerak slikovnice kao uspomenu na sudjelovanje u projektu.

Trenerice Mažoretkinja Nedelišća koje su provodile projekt su Ivana Hajdinjak, Kristina Horvat, Petra Mesarić Šimunić, Lana Meštrić, Lucija Novak i Blanka Šipek uz podršku Vedrane Radmanić i Ide Topolnjak. Mažoretkinje Nedelišća su izrazito zadovoljne s provedbom projekta s obzirom da se isti provodio u volonterskom angažmanu i uz redovan rad udruge, a vjeruju da će sličnih projekata biti i u budućnosti!

Video sa Završne manifestacije projekta: https://fb.watch/hRyQ-2kJz9/

Video projekta: https://fb.watch/hRyLWG_nIw/

Povratak na naslovnicu…