Udruga žena Pretetinec uspješno odolijeva trenutnoj situaciji i nastavlja s planiranim aktivnostima i u 2021.godini. Sajmom cvijeća 28. travnja 2021. započinje Tjedan ekologije, projekt Udruge pod pokroviteljstvom Općine Nedelišće.

Ovo je sedmi sajam po redu, a održat će se ispred trgovine METSS u Glavnoj ulici u Dunjkovcu u vremenu od 8 do 16 sati. Uz tradicionalan veliki izbor sadnica ljetnica i trajnica, ove godine ćete na štandu Udruge moći pronaći i ekološke proizvode koje su izradili učenici Područne škole Dunjkovec i čijom prodajom će se omoućiti njihove daljnje izvannastavne aktivnosti.

Nažalost, ove godine neće biti ponude cvijeća ispred zgrade škole, a prema preporuci Stožera civilne zaštite kako bi se maksimalno smanjio kontakt učenika škole s posjetiteljima Sajma. Isto tako, mole sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških preporuka tijekom dolaska na Sajam.

Uz Sajam, iz Udruge najavljuju i novitet – nagradni natječaj “Najljepši cvijet Pretetinca” u koji se mogu uključiti svi mještani slanjem digitalne fotografije najljepšeg cvijeta iz svojeg vrta uz naziv cvijeta, ime i prezime te adresu vlasnika, na Viber broj 0981891052 najkasnije do 7. svibnja 2021. do 20 sati. Sudački tim će odabrati i nagraditi najljepši cvijet.

Također, kao i svake godine, u sklopu projekta i u suradnji s Vijećem mjesnog odbora Pretetinec, članice Udruge će urediti okoliš kapelica i pileka u mjestu. (UŽ Pretetinec)

Povratak na naslovnicu…