Vijećnik mr. sc. Franjo Cimerman (HDS) prozvao je Općinu Nedelišće i ČAKOM da varaju građane na odvozu smeća. Također je prozvao načelnika što je svojevoljno dogovorio novi cjenik usluga.

Tijekom aktualnog sata zadnjeg Općinskog vijeća u Nedelišću, vijećnik mr.sc. Franjo Cimerman (HDS) objasnio je da je Općinsko vijeće 2018. godine donijelo odluku kako će se skupljati otpad u Nedelišću u kojoj je vijećnicima prezentirano da se biorazgradivi otpad odvozi svaki tjedan. ČAKOM je odmah te godine povećao cijene prikupljanja otpada, u skladu s odlukom vijeća, iako građani uopće nisu dobili smeđe kante, na što je upozorio već 2019. godine.

Još dan-danas, 2021. godine, nisu svi mještani Općine Nedelišće dobili smeđe kante, a Čakom je dodatno smanjio svoju uslugu, jer je građanima koji imaju smeđe kante počeo prikupljati biorazgradivi otpad svaka dva tjedna, što je protivno odluci iz 2018. godine.

Na kraju, Cimerman je dodao: “Dobili smo novi cjenik, koji nije prihvatilo ovo vijeće, nego vi g. načelniče u direktnom dogovoru s Čakomom. Također, usprkos našem inzistiranju, niste zatražili ponude od Murskoma ili Prekoma da vidimo tko je jeftiniji, nego ste direktno dogovorili uslugu sa Čakomom. Do kada ćete varati građane na odvozu otpada?” – zaključio je pitanje Cimerman.

Na pitanje je odgovorio dosadašnji načelnik Darko Dania: “Ja se slažem s vama da kante nisu bile odmah nabavljene, i da se ne vozi po tom redoslijedu. Istina je da se smeđe kante voze svaki drugi tjedan, ali uz crne katne možete staviti vreću koju morate dodatno kupiti. Da li će se prelaziti na drugo poduzeće, ili ćemo jednog dana imati svoj odvoz smeća, o tome će odlučivati jedan od idućih načelnika.” – poručio je načelnik Dania. (nl)

Povratak na naslovnicu…