U općini Nedelišće zapošljavamo 1 865 ljudi, a radno je sposobno 8 000 ljudi. Istovremeno Prelog zapošljava 3 522 zaposlena, a ima 5 000 radno sposobnih. Trgovinski saldo Preloga je 751 milijun, a Nedelišća samo 43 milijuna.

Zanimljivu usporedbu razvoja gospodarstva Općine Nedelišće i, po mnogim parametrima usporedivog, grada Preloga, na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća dao je vijećnik Ivan Klekar (HDZ).

Tijekom aktualnog sata, uputio je pitanje zamjeniku načelnika Nikoli Novaku (SDP) : “Kako planirate potaknuti rast i razvoj gospodarstva, te znate li kakvi su trenutni pokazatelji gospodarstva u Općini Nedelišće?”

Zamjenik načelnika Nikola Novak odbio je odgovoriti na pitanje, smatrajući da se radi o predizbornoj kampanji te poručio da ne želi koristiti vijeće za predizbornu propagandu.

Vijećnik Klekar istaknuo je da je žalosno što se ne raspravlja o razvoju gospodarstva, jer to je jedna od najbitnijih stvari, te nastavio: “Vi ste g. Novak bili sukreator politike koja se vodila četiri godine, a općina Nedelišće stagnira. Podaci su katastrofalni. U općini Nedelišće zapošljavamo 1 865 ljudi, a radno je sposobno 8 000 ljudi. Dok istovremeno npr. Prelog zapošljava 3 522 zaposlena, a ima 5 000 radno sposobnih. Trgovinski saldo Preloga je 751 milijun, a Nedelišća samo 43 milijuna.”

Vijećnik Klekar u nastavku svojeg izlaganja pokazao je svim vijećnicima nekoliko grafikona i tabela koji pokazuju stagnaciju općine Nedelišće, dok istovremeno podaci Preloga kontinuirano rastu.

Zamjenik načelnika Nikola Novak i načelnik Darko Dania, i nakon drugog prozivanja, odbili su odgovoriti na pitanje vijećnika. (nl)

Povratak na naslovnicu…