Nakon što je vijećnik Ivan Klekar (HDZ) na Općinskom vijeću Općine Nedelišće aktualizirao pitanje asfaltiranja ceste Slakovec-Šenkovec, pitanje je dobilo epilog i na županijskoj razini. Vijećnik županijske skupštine mr.sc. Franjo Cimerman (HDS) postavio je ovo pitanje i na aktualnom satu županijske skupštine, u nešto proširenom obimu.

Kako je naveo, Općina Nedelišće je prije nekoliko godina riješila sve imovinsko-pravne odnose na svojem teritoriju te poduzela sve što je bilo potrebno da dođe do asfaltiranja navedene prometnice. Međutim, projekt je stopirala Općina Šenkovec.

Jasno je da se Općina Šenkovec protivi ovom projektu jer bi time dobila dodatan promet na svojem području, a Šenkovec je također prometno vrlo opterećena sredina. Još je gore što bi dodatan promet iz Slakovca i gornjeg Međimurja došao u Šenkovec na glavnu cestu kod kanala Lateralac, gdje bi se stvorili dodatni čepovi, pa ovo rješenje i generalno nije prihvatljivo.

Stoga je vijećnik Cimerman predložio da se asfaltira cesta Slakovec-Šenkovec, ali da se prije samog ulaska u Šenkovec, kod hale Hamer, napravi novi odvojak koji bi ovu cestu povezao s čakovečkom sjevernom zaobilaznicom. Moguće su tri trase, ili od hale Hamer do Galerije sjever, ili do gospodarske zone gdje je većina autokuća, ili pak spajanje na semafore kod stadiona u Čakovcu.

Na pitanje i sugestiju vijećnika, odgovorio je župan Međimurske županije Matija Posavec te pohvalio prijedlog. Smatra da nije dobro dodatno opteretiti Šenkovec prometom, te da rješenje treba pronaći u alternativnom pravcu. Smatra da je vrlo dobar prijedlog da se napravi novi spoj prema sjevernoj zaobilaznici, čime bi se rasteretili i Nedelišće i Šenkovec. Predložio je da se u rješavanje ovog pitanja uključi i Grad Čakovec, jer bi se asfaltiranje radilo i na području grada, te da se sve tri lokalne jedinice (Općina Nedelišće, Općina Šenkovec i Grad Čakovec) probaju dogovoriti oko najboljeg rješenja ovog problema. (nl)

Povratak na naslovnicu…