Bivši SDP-ov načelnik iz Nedelišća, Mladen Posavec, odlučio je kandidirati se protiv SDP-a u Nedelišću. Nakon što je prije nešto više od godinu dana aktualni načelnik Darko Dania napustio SDP, lokalna organizacija SDP-a zadobila je još jedan veliki udarac.

Kako piše portal medjimurski.hr, Mladen Posavec biti će treći kandidat za načelnika općine Nedelišće. Mladen Posavec kandidirat će se uz potporu stranke Matije Posavca, župana Međimurske županije. Dok Darko Dania na izbore ide protiv aktualnog župana, Mladen Posavec će na izbore uz njegovu potporu.

Darko Dania bio je SDP-ov načelnik 7 godina, a prije toga bio je i zamjenik načelnika četiri godine. Ukupno je 11 godina bio u izvršnoj vlasti kao član SDP-a.

Mladen Posavec također je vodio Općinu Nedelišće dva mandata kao član SDP-a, od 2001. do 2009. godine. Tako su dva najistaknutija člana SDP-a napustila stranku iako do sada nisu javnosti objasnili pune razloge.

Mladi Nikola Novak objavio je kandidaturu za novog načelnika ispred SDP-a, ali nije do sada obznanio tko će mu biti zamjenik, niti koje su to stranke koje podržavaju njegovu kandidaturu. (nl)

Povratak na naslovnicu…